Inflația de consum din România a accelerat ușor la 4,7 % an/an în octombrie (4,6 % an/an în septembrie). Piața, pe de altă parte, estimase o încetinire la 4,4 % y/y.
Potrivit Institutului Național de Statistică (INS), prețurile din industria românească au scăzut cu 1,8 % m/m și cu 1,7 % y/y în septembrie.
Potrivit Ministerului Finanțelor (MF), deficitul bugetar a ajuns la 5,44 % din PIB în primele nouă luni ale acestui an (4,57 % din PIB în perioada ianuarie-august).
Remarcăm datele ACEA conform cărora numărul înmatriculărilor de autoturisme în România a scăzut cu 14,9 % an/an în septembrie (-22,6 % an/an în august).
Potrivit Institutului Național de Statistică (INS), producția industrială a României a scăzut cu 12,8 % m/m în august (după ajustare, a crescut cu 1,1 % m/m).
Economia României a crescut cu 0,3 % în T2 (după un declin de 0,4 % în T1), potrivit Institutului Național de Statistică (INS).
Potrivit anchetei BCR PMI din luna septembrie, indicele din sectorul prelucrător românesc a scăzut la 47,3 puncte (de la 48,4 puncte în august).
Noua revizuire a bugetului a fost aprobată de Guvernul României. Astfel, valoarea revizuită a deficitului bugetar crește la 6,9 % din PIB, față de 5 % cât fusese stabilit inițial.
Conform Eurostat, România rămâne pentru a șasea lună consecutiv printre țările cu cea mai mare inflație (5,3 % y/y în august).