Schimburile valutare din moneda locală (RON) în alte monede decât cele principale (EUR, USD), pot fi costisitoare sau, dimpotrivă, pot aduce economii considerabile.
Tehnologia evoluează amețitor însă, cu cât sistemele de transfer sunt mai sofisticate, cu atât mai inventivi devin și cei care comit fraude financiare.
România este pentru a patra lună consecutiv țara cu cea mai ridicată inflație din blocul comunitar, în contextul în care Uniunea Europeană a reușit să își păstreze stabilitatea.
Șocurile create de scăderile sau creșterile bruște ale valorii barilului de petrol se reflectă în majoritatea activităților economice, dar mai ales în cele de import-export.
Pentru că îi include atât pe producători, cât și pe vânzători, în principal, lanțul de aprovizionare poate reprezenta un element perturbator în comerțul internațional.
Inflația în SUA a crescut vertiginos de la începutul acestui an, adică încetinirea până la 2% s-a oprit de facto în primul trimestru, în special în componentă de bază.
Cea mai mare creștere a inflației IAPC a fost înregistrată în luna martie în România (+6,7% an/an), care a fost aceeași pentru lunile ianuarie și februarie.
Nimeni nu se mai poate îndoi de asta – trăim vremuri interesante, iar multe dintre dificultățile cu care se confruntă economiile din întreaga lume sunt cu totul noi.
În antreprenoriat, unde eficiența este imperativă, schimburile valutare sunt baza oricărui business care activează pe piața internațională.