Akcenta logo

    Jiří Truhlář preia proiectele de digitalizare a Akcenta

    15.09.2024

    Jiří Truhlář

    București, 12 septembrie 2024 Akcenta CZ, instituție specializată în plăți externe și operațiuni valutare pentru exportatori și importatori, continuă să își reînnoiască echipa de management. Jiří Truhlář se alătură Consiliului de administrație în poziția de CIO (Chief Information Officer) și va fi responsabil de strategia TIC a companiei, cu focus pe trecerea la un nou nivel de digitalizare a serviciilor Akcenta.

    Jiří are peste 20 de ani de experiență în conducerea inovării tehnologice și în crearea de planuri strategice în sectorul financiar, atât în Republica Cehă, cât și în străinătate. Înainte de a se alătura Akcenta, acesta a ocupat poziția de CIO local și de grup la NLB Group în Slovenia, unde a implementat cu succes o strategie axată pe digitalizare, soluții cloud și securitate cibernetică. Cele mai notabile realizări ale sale includ lansarea unei noi platforme bancare digitale, integrarea a două bănci în cadrul grupului și inițierea unor proiecte avansate de tehnologie cloud, precum și consolidarea centrelor de date. De asemenea, a jucat un rol esențial în stabilirea unui nou furnizor IT în Serbia și în implementarea unui program cuprinzător de securitate cibernetică la nivelul întregului grup.

    "Sunt convins că digitalizarea este cheia succesului viitor al oricărei instituții financiare. La Akcenta, voi lucra cu întreaga echipă IT internă, precum și cu furnizorii externi, pentru a crea o infrastructură digitală modernă care va permite furnizarea mai rapidă și mai eficientă a serviciilor către clienții noștri. Viziunea noastră este de a deveni un lider de piață în ceea ce privește inovarea și tehnologia digitală, asigurându-ne că Akcenta continuă să ofere servicii excepționale care nu numai că îndeplinesc, ci și depășesc așteptările clienților noștri", a declarat Jiří Truhlář cu ocazia numiri sale, adăugând că, deși Akcenta a făcut progrese în domeniul digitalizării, „trebuie să accelerăm semnificativ în această privință și mai sunt încă multe lucruri de făcut."

    Jiří a absolvit un masterat în ingineria sistemelor și tehnologia informației la Universitatea Cehă de Tehnologie din Praga și deține un masterat în marketing de la Institutul de Tehnologie din Dublin, Irlanda. Ca sportiv avid, îi place să schieze, să joace hochei, tenis, golf și ciclism în timpul său liber. De asemenea, îi place să călătorească și să exploreze noi destinații.

    Akcenta își modifică strategia și în plan local, odată cu sintetizarea rezultatelor financiare din 2023. Astfel, Daniel Bogiu, primul Country manager al companiei în România urcă în poziția de Country Director, extinzându-și astfel responsabilitățile pe plan național.

    Quotes

    AKCENTA CZ este unul dintre cei mai importanți traderi de valută de pe piața cehă și din Europa Centrală, cu o tradiție de peste 25 de ani. Pe lângă cursurile de schimb individuale avantajoase pentru cumpărarea și vânzarea de valută și comisioanele minime pentru operațiunile de plată, instituția oferă, de asemenea, servicii de acoperire împotriva riscurilor de schimb valutar (tranzacții la termen și opțiuni). Compania este activă și în Polonia, Ungaria, Slovacia, România și Germania. Portofoliul de clienți este format din peste 54.000 de entități, majoritatea companii mici și mijlocii orientate spre export sau import.

    Newsletter
    Piețele financiare se schimbă foarte repede. La Akcenta, noi ținem pasul cu ele
    Akcenta Logo

    Vreau să devin client

    Akcenta Logo
    © 2024 AKCENTA CZ a.s.

    GDPR

    Cookies

    Facebook
    Instagram
    LinkedIn
    Youtube