Akcenta logo

  Raiffeisen Bank International cumpără AKCENTA CZ

  13.02.2021

  Image

  Hradec Králové, 15. 2. 2021 – Raiffeisen Bank International AG (RBI) a încheiat acordul privind cumpărarea societății Akcenta CZ, instituție de plăți, care asigură sistemul de plăți și operațiuni valutare pentru exportatorii și importatorii din străinătate. Potrivit structurii de proprietate propuse, RBI va obține 70 de procente din Akcenta, iar restul de 30 de procente va obține societatea cehă fiică a acestuia, Raiffeisenbank a.s. Tranzacția face obiectul aprobării de către organele de reglementare și se așteaptă că va fi finalizată până la sfârșitul lunii mai anul curent. Achiziția intră perfect în obiectivul strategic al RBI de a deveni lider în domeniul activității de afaceri FX în Europa Centrală și de Est (CEE).

  Prin unirea cu un partener atât de puternic, ni se deschide ușa pentru o dezvoltare mai rapidă, îmbunătățirea serviciilor și extinderea portofoliului de produse, de care vor beneficia clienții noștri. Pe de altă parte, AKCENTA își va menține în continuare suveranitatea sa, politica sa de afaceri și în favoarea clienților. Ca și până acum, va coopera strâns cu componenta comercială existentă de tranzacții valutare și de plăți RBI, însă societatea nu va fi integrată în RBI. Această abordare le va permite ambelor părți să utilizeze sinergia și simultan să asigure flexibilitatea și dinamica creșterii societății AKCENTA,“ a precizat în momentul anunțării achiziției Milan Cerman, președintele directoratului societății AKCENTA CZ.

  Quotes

  AKCENTA CZ este unul dintre cei mai importanți traderi de valută de pe piața cehă și din Europa Centrală, cu o tradiție de peste 25 de ani. Pe lângă cursurile de schimb individuale avantajoase pentru cumpărarea și vânzarea de valută și comisioanele minime pentru operațiunile de plată, instituția oferă, de asemenea, servicii de acoperire împotriva riscurilor de schimb valutar (tranzacții la termen și opțiuni). Compania este activă și în Polonia, Ungaria, Slovacia, România și Germania. Portofoliul de clienți este format din peste 54.000 de entități, majoritatea companii mici și mijlocii orientate spre export sau import.

  Newsletter
  Piețele financiare se schimbă foarte repede. La Akcenta, noi ținem pasul cu ele
  Akcenta Logo

  Vreau să devin client

  Akcenta Logo
  © 2024 AKCENTA CZ a.s.

  GDPR

  Cookies

  Facebook
  Instagram
  LinkedIn
  Youtube