Akcenta logo

  Plăți SEPA GRATUITE, cu ocazia aniversării a 6 ani pe piața din România

  16. 9. 2020

  Plăți SEPA GRATUITE, cu ocazia aniversării a 6 ani pe piața din România

  Septembrie 2020 marchează 6 ani de când AKCENTA activează pe piața din România. Începând cu această dată, lansăm oferta aniversară către toți clienții actuali sau viitori din România, anume gratuitate la toate plățile SEPA efectuate prin AKCENTA. Oferta nu are un termen de expirare, însă compania își rezervă dreptul de a o suspenda în orice moment. Această decizie are scopul de a ajuta mediul de afaceri românesc pe durata pandemiei.

  Companiile din România, asemeni întregului mediu de afaceri european, au nevoie de atenție sporită și ajutor, oriunde se poate, pentru a depăși această criză în mod sustenabil. Plățile SEPA nu asigură supraviețuirea unei companii, în mod cert, dar ne-am dorit ca sprijinul nostru să fie unul constant, nu one-time only. Comisioanele SEPA sunt oricum mici, însă, pentru aria B2B, unde tranzacțiile sunt de cele mai multe ori numeroase, diferența în buget la final de lună se simte”, declară Theodor Ștefanovici, Directorul Comercial AKCENTA România.

  Retrospectiva acestor ani ne-a pus în lumină evoluția pe care companiile de fintech au avut-o, nu doar în România, ci în toate țările europene. Am putut observa direcții de creștere în funcție de anumiți factori din fiecare piață, și este îmbucurător să vedem că și piața din România se dezvoltă și devine din ce în ce mai deschisă și educată în a înțelege și construi strategii sustenabile. Un adjuvant în acest proces de integrare a serviciilor de tip fintech vine și din suportul oferit de UE și presiunea pe care reglementările europene o pune pe reducerea plăților, cel puțin a celor efectuate în Euro, la nivelul prețului plăților interne. Acest lucru este mai mult decât benefic pentru toți clienții interesați de acest tip de servicii! La AKCENTA, am depus mereu eforturi să oferim cele mai mici prețuri pentru efectuarea tranzacțiilor externe, lucru pe care am reușit să-l oferim datorită „pârghiilor” noastre din celelalte țări europene.

  La ora actuală, peste 2 000 de clienți români folosesc serviciile AKCENTA în mod curent și reușesc, în acest fel, să economisească până la zeci de mii de euro anual prin simplul fapt că beneficiază de cele mai bune rate la schimburile valutare și efectuează plăți externe gratuite sau la comisioane neglijabile. Sprijinirea companiilor pentru a tranzacționa extern cât mai profitabil a fost filozofia cu care a fost fondată compania AKCENTA și urmăm aceeași filosofie și astăzi.

  În plus, toți clienții AKCENTA au posibilitatea de a-și proteja marjele comerciale fixând cursul de schimb al tranzacțiilor recurente sau viitoare, serviciu oferit tradițional de bănci doar companiilor mari. 

  Desigur, rezultatele pozitive (în special în ceea ce privește economiile) pe care soluția noastră le-a adus și continuă să le aducă sunt mai semnificative pentru clienții care tranzacționează în volume mari.

  La 23 de ani de când AKCENTA operează în domeniul tranzacțiilor financiare europene, în România sunt încă puțini cei care știu povestea brandului nostru. Totul a început când proprietarul companiei noastre, Milan Lacina, posesor al unei mici afaceri cu mobilier la acea vreme, urma să importe mobilă din Italia. Acesta s-a lovit de costurile exorbitante oferite de bănci pentru tranzacțiile cu partenerii săi italieni și a decis că nu vrea să plătească atât de scump costul tranzacțiilor sau să schimbe valută la cursurile nefavorabile afișate de bănci. El și-a propus astfel să facă totul mai ieftin. După căderea comunismului, a fost clar că schimburile comerciale externe urmau să se intensifice din ce în ce mai mult, ceea ce s-a și întâmplat. Lacina a analizat problema tranzacțiilor valutare din perspectiva unui antreprenor care are nevoia să colaboreze cu parteneri externi în condiții avantajoase, nu prin ochii unui client de retail. Și, cunoscând în acel moment activitățile bancare doar din perspectiva clientului, a configurat intuitiv întregul model de business, fondând o companie care urma să servească, la rândul său, alte companii. Fintech era un cuvânt complet necunoscut la acea vreme.

  În momentul actual, AKCENTA operează în România în parteneriat cu Banca Comercială Română și cu Banca Română pentru Dezvoltare, ajutând prin departamentele de business să faciliteze cele mai rapide și avantajoase transferuri pentru clienții care au conturi la respectivele bănci.

  Într-o piață în care industria fintech este încă în creștere și în care AKCENTA a fost primul jucător, acest tip de parteneriate sunt dovada ca fundația strategică de colaborare între instituțiile non-bancare și bănci devine din ce în ce mai solidă, permițând ambelor părți să contribuie la suportul real și crescut dat companiilor care sunt puse la grea încercare în această perioadă și poate și în cea care urmează.

  Într-un interviu recent acordat revistei Forbes, CEO-ul companiei - Milan Cerman, a povestit despre planurile de viitor pentru piața din România:

  quotes

  “Ne propunem să acoperim nevoile pentru sectorul de business al întregii Românii. Nu vrem să ne concentrăm doar pe București, precum unii dintre concurenții noștri. Scopul nostru este să fim aproape de toți clienții din teritoriu, indiferent de locație. Aria largă a României pune o presiune destul de mare pe reprezentanții noștri pentru a acoperi întreg teritoriul, însă aceștia fac o treaba excelentă. Pentru a satisface toate solicitările cât mai rapid și, datorită și contextului actual ce impune distanțarea socială, suntem acum într-un proces accelerat de digitalizare, astfel încât să putem oferi serviciile noastre instant celor care preferă acest lucru, fără a fi nevoie de contact personal”.

  Milan Cerman, CEO Akcenta

  Tot ca parte a programului de digitalizare menționat, AKCENTA își propune să adăuge noi elemente în portofoliul de servicii, cum ar fi platforme peer-to-peer sau conectarea platformelor noastre la sistemele de contabilitate pentru a face utilizarea cât mai intuitivă.

  Urmează de asemenea să introducem un nou produs în oferta noastră, anume finanțarea non-bancară a facturilor. Acesta va fi pilotat inițial în Republica Cehă până la finalul acestui an, urmând ulterior, cât de repede posibil, să fie oferit și clienților noștri din România.

  Newsletter
  Piețele financiare se schimbă foarte repede. La Akcenta, noi ținem pasul cu ele
  Akcenta Logo

  Vreau să devin client

  Akcenta Logo
  © 2024 AKCENTA CZ a.s.

  GDPR

  Cookies

  Facebook
  Instagram
  LinkedIn
  Youtube