Akcenta logo

  AKCENTA CZ în 2015 - profit de un milion de euro

  10.05.2016

  Image

  Anul 2015 a fost unul bun pentru AKCENTA CZ, unul dintre principalii actori non-bancari de pe piața valutară din Europa Centrală. Acest lucru s-a reflectat și în ceea ce privește profiturile postate de companie, care au ajuns la circa un milion de euro pe parcursul anului trecut.  

  AKCENTA CZ, instituția financiară non-bancară care operează tranzacții internaționale și operațiuni de schimb valutar pentru exportatori și importatori, a anunțat rezultatele financiare pentru anul 2015. Anul trecut, compania a realizat un profit după impozitare de aproape 1 milion de euro, rezultat care a depășit așteptările, însă care a reflectat investițiile semnificative ale AKCENTA CZ în achiziția de noi piețe și în sisteme informative interne.

  AKCENTA CZ a postat rezultate în creștere în ceea ce privește rulajul tranzacțiilor realizate, care s-a dublat de la an la an, și atunci când vine vorba de numărul de clienți deserviți, care a crescut cu 10%. Produsele companiei care s-au bucurat de cea mai mare popularitate pe parcursul lui 2015 au fost cele destinate acoperirii fluctuațiilor de curs valutar, acestea înregistrând un rulaj dublu anul trecut comparativ cu 2014.

  Referitor la rezultatele AKCENTA CZ în 2015, președintele consiliului de administrație al  AKCENTA CZ, Milan Cerman, a declarat:

  ”Am obținut rezultate bune, care ne-au depășit așteptările, într-un an semnificativ influențat de intervenția ČNB (Banca Națională a Cehiei) și deci cu o volalitate foarte mică la paritatea valutară EUR/CZK. Pe de altă parte, redresarea economică, evidentă în mai multe țări europene, a cointribuit la creșterea nevoii și ambiției companiilor mici și mijlocii de a tranzacționa.

  În același timp, am crescut nu numai pe piața cehă, ci și pe celelalte piețe europene în care ne desfășurăm activitatea: Polonia, Ungaria, România și Slovacia.”

  De asemenea, Cerman a adăugat: ”Continuăm să investim considerabil în creșterea AKCENTA  îndeosebi în piețele externe, punând accent pe îmbunătățirea sistemelor interne în vederea dezvoltării calitative a produselor și serviciilor noastre”

  Profitul după impozitare înregistrat de AKCENTA CZ în 2015, de un milion de euro, este de patru ori mai mare decât profitul postat de companie în 2014 (245.000 euro) sau 2013 (248.000 euro).

  Quotes

  AKCENTA CZ este unul dintre cei mai importanți traderi de valută de pe piața cehă și din Europa Centrală, cu o tradiție de peste 25 de ani. Pe lângă cursurile de schimb individuale avantajoase pentru cumpărarea și vânzarea de valută și comisioanele minime pentru operațiunile de plată, instituția oferă, de asemenea, servicii de acoperire împotriva riscurilor de schimb valutar (tranzacții la termen și opțiuni). Compania este activă și în Polonia, Ungaria, Slovacia, România și Germania. Portofoliul de clienți este format din peste 54.000 de entități, majoritatea companii mici și mijlocii orientate spre export sau import.

  Newsletter
  Piețele financiare se schimbă foarte repede. La Akcenta, noi ținem pasul cu ele
  Akcenta Logo

  Vreau să devin client

  Akcenta Logo
  © 2024 AKCENTA CZ a.s.

  GDPR

  Cookies

  Facebook
  Instagram
  LinkedIn
  Youtube