Akcenta logo

  AKCENTA a realizat un profit record anul trecut

  12.04.2022

  Image

  Profitul AKCENTA a ajuns anul trecut la aproape 74 de milioane de coroane. Instituția financiară a reușit să profite de volatilitatea ridicată a pieței valutare și de necesitatea companiilor de a se acoperi împotriva riscului de curs valutar.

  Hradec Králové, 14. 04. 2022 - AKCENTA CZ, o instituție de plată care, în principal, efectuează operațiuni valutare și plăți străine pentru exportatori și importatori, a raportat pe anul 2021 un profit net de 73,1 milioane CZK. Compania „și-a oferit” un rezultat record pentru cea de-a 25-a aniversare a sa. Acest lucru s-a datorat în principal cererii ridicate a clienților pentru acoperirea riscului de curs valutar, cauzată parțial de volatilitatea pieței valutare, de un număr general mai mare de tranzacții cu clienții, precum și de lansarea cu succes a noului produs de finanțare a facturilor Zalep.to.

  Nesiguranța asociată cu pandemia a revenit în valuri și a fluctuat în mod repetat piața valutară, ceea ce a determinat o cerere mai puternică din partea clienților noștri, atât pentru operațiuni la vedere, cât și pentru acoperirea riscului de curs valutar. De exemplu, comparativ cu anul 2020, care, în acest sens, a fost tot atipic, anul trecut am oferit cu 13% mai multe garanții. În același timp, am reușit să ne creștem cota de piață și să fim foarte eficienți pe toate cele șase piețe europene. Împreună, toate acestea s-au reflectat în cel mai de succes rezultat economic al AKCENTA din istoria sa de 25 de ani”, a declarat referindu-se la rezultate Milan Cerman, Președintele Consiliului de Administrație al AKCENTA CZ, adăugând: „Sunt, de asemenea, mulțumit de succesul platformei Zalep.to, pe care am oferit-o clienților noștri de pe piața cehă pentru prima dată anul trecut. S-a dovedit că acesta este exact tipul de instrument financiar pe care unii dintre clienții noștri au plăcerea să îl folosească.

  Quotes

  AKCENTA CZ este unul dintre cei mai importanți traderi de valută de pe piața cehă și din Europa Centrală, cu o tradiție de peste 25 de ani. Pe lângă cursurile de schimb individuale avantajoase pentru cumpărarea și vânzarea de valută și comisioanele minime pentru operațiunile de plată, instituția oferă, de asemenea, servicii de acoperire împotriva riscurilor de schimb valutar (tranzacții la termen și opțiuni). Compania este activă și în Polonia, Ungaria, Slovacia, România și Germania. Portofoliul de clienți este format din peste 54.000 de entități, majoritatea companii mici și mijlocii orientate spre export sau import.

    Comunicatul de presă complet îl puteți descărca AICI.  

  Newsletter
  Piețele financiare se schimbă foarte repede. La Akcenta, noi ținem pasul cu ele
  Akcenta Logo

  Vreau să devin client

  Akcenta Logo
  © 2024 AKCENTA CZ a.s.

  GDPR

  Cookies

  Facebook
  Instagram
  LinkedIn
  Youtube