Zona euro: Estimarea rapidă pentru PMI compozit al zonei euro indică a patra lună consecutivă de scădere, la 48,9 în septembrie 2024. Acesta este cel mai scăzut nivel înregistrat din ianuarie, comparativ cu 51 în august și o prognoză de 50,6. Pentru prima dată în acest an, sectorul privat a scăzut, cu un accent puternic în producția industrială în special în Germania și Franța. PMI în servicii a scăzut la 50,5 în septembrie 2024 de la 52,9 în august, mult sub previziunile de 52,1, în timp ce PMI în industria prelucrătoare a scăzut drastic la 44,8 în septembrie de la 45,8 în august, mult sub așteptările pieței care estimau că va scădea la 45,6. Zona euro marchează, astfel, peste doi ani de contracții lunare ale activității fabricilor cu cea mai mare rată de scădere.
Germania: PMI compozit a scăzut pentru a patra lună consecutiv la 47,2 în septembrie 2024, potrivit datelor preliminare. Prognozele indicau o scădere până la maximum 48,2. Ca și în zona euro, contracția este mai mare decât era anticipat în sectorul privatpe fondul reducerii accelerate a producției manufacturiere (40,5, cel mai scăzut nivel din ultimele douăsprezece luni) și al lipsei creșterilor în sectorul serviciilor (50,6, cel mai scăzut nivel din ultimele șase luni).
SUA: PMI compozit al S&P Global indică o scădere ușoară la 54,4 în septembrie 2024 de la 54,6 în august, în estimările rapide. Citirea a depășit previziunile pieței care așteptau un indice de 54,3. În servicii, creșterea a rămas la un nivel stabil (55,4 față de 55,7), în timp ce contracția industriei prelucrătoare s-a adâncit (47 față de 47,9). După două luni de scădere, indicele de activitate națională al Fed Chicago a crescut în august 2024 la +0,12, de la un nivel revizuit de -0,42 în iulie, depășind previziunile pieței care anticipau continuarea contracției (-0,20).
EURUSD: Dolarul a reușit să își mențină poziția în cursul zilei de luni după o scădere pe prima parte a zilei, urmată de o revenire pe nivelul de 1,113 USD/EUR în cea de-a doua parte a zilei, în special după anunțarea datelor dezamăgitoare din zona euro.
Germania: indicele Ifo privind climatul de afaceri (septembrie);
SUA: indicele prețurilor locuințelor (iulie); încrederea consumatorilor(septembrie); indicele activității de producție din zona Richmond (septembrie).