Zona euro: Prețurile de consum IAPC preliminare au crescut cu +0,6% m/m și +2,4% an/an în aprilie și +2,7% an/an în componenta de bază.
SUA: Oficialii Rezervei Federale au lăsat ratele dobânzilor neschimbate și au semnalat că sunt precauți cu privire la cât de încăpățânată se dovedește a fi inflația, ceea ce face probabilă menținerea pe o perioadă mai îndelungată a costurilor ridicate ale împrumuturilor. Nivelul actual al ratelor - 5,3% este cel mai mare din ultimele două decenii. Indicele ISM pentru industria prelucrătoare a scăzut la 49,2 puncte pentru luna aprilie (-0,8 puncte mai puțin față de așteptări). Subindicele prețurilor a crescut la 60,9 puncte, confirmând creșterea presiunii asupra prețurilor în acest sector. Singura noutate din ședința Fed este scăderea vânzărilor de titluri de valoare de la 95 miliarde de dolari în prezent la 60 de miliarde de dolari pe lună, începând cu luna iunie.
EURUSD - perioada de așteptare dinaintea ședinței Fed din 1 mai a poziționat perechea valutară principală în intervalul 1,065-1,073. Fed a lăsat ratele dobânzilor neschimbate, însă nu a mai făcut vreo prognoză de scădere a ratelor pentru luna iunie, piața anticipând acest pas abia pentru luna septembrie. Datele privind inflația și piața muncii sunt esențiale pentru Fed, așa că nu putem exclude o reacție mai pronunțată a eurodolarului din nou după NFP de mâine.
Zona euro: indicele PMI în industria prelucrătoare (aprilie, final)
Germania: indicele PMI în industria prelucrătoare (aprilie, final)
SUA: Balanța comercială (martie), noi cereri săptămânale de ajutor de șomaj (până la 4/27), comenzi industriale (martie)