Zona Euro: Indicatorul ZEW al sentimentului economic și-a continuat scăderea drastică până la minimul ultimelor nouă luni, atingând în august valoarea de 17,9 - aproape jumătate din câte se aștepta piața (35,4). Aceasta marchează a doua lună consecutivă de deteriorare a indicatorului moral, pe fondul incertitudinii continue cu privire la perspectivele economice și la direcția politicilor monetare. În același timp, indicatorul situației economice actuale a crescut cu 3,7 puncte până la -32,4, iar așteptările privind inflația au crescut cu 2 puncte până la -39,1. De notat și că Spania a înregistrat în iulie, conform prognozelor, o scădere a ratei inflației de bază la 2,8%, în timp ce inflația de la lună la lună a scăzut cu 0,5% în iulie.
Germania: Indicatorul ZEW al sentimentului economic a scăzut dramatic la 19,2 în august 2024 de la 41,8 în iulie, în condițiile în care piața aștepta o scădere de până la maximum 32. Este, de altfel, cel mai scăzut nivel din ultimele șapte luni. În ce privește indicele ZEW al condițiilor actuale de afaceri și acesta a scăzut la de la -68,9 în iulie la -77,3 în august 2024, atingând cel mai scăzut nivel din ultimele patru luni.
SUA: Prețurile la poarta fabricii din SUA au crescut cu 0,1% de la o lună la alta în iulie 2024, după o creștere de 0,2% în iunie și sub previziunile de 0,2%. În ritm anual, inflația la producători a scăzut la 2,2%, în timp ce rata de bază a rămas neschimbată pe lună și a fost de 2,4% pe an, cu mult peste previziunile de 0,2% și, respectiv, 2,7%.
EURUSD: Perechea principală a crescut ușor către valoarea de 1,0950 în cursul zilei de marți, în special datorită cifrelor privind inflația anuală a producătorilor care au influențat dolarul. Au crescut totodată și previziunile privind o scădere a ratelor cheie de către Fed în sesiunea din septembrie, ceea ce mai poate influența evoluția USD în zilele următoare. Cu toate acestea, piața rămâne destul de precaută, păstrând perechea într-o medie de tranzacționare cunoscută.
EURRON și USDRON: Leul staționează practic în cele două perechi de referință. Pentru perechea EURRON, cursul oficial a fost stabilit la 4,9764 (-0,0001 față de ziua anterioară), în timp ce dolarul american a câștigat minimal până la valoarea de 4,5565 (+0,0020 și +0,04 variație zilnică).
Zona euro: ocuparea forței de muncă Q2; evoluția PIB (date preliminare, Q2); producția industrială (iunie);
SUA: rata inflației (iulie); rata de bază a inflației (iulie); IPC (indicele prețurilor de consum) (iulie).